De ProfCast

met Dave Boomkens en Marieke Kootte

Trailer

Wie staat er eigenlijk, met een laagje krijt in het haar, differentiaalvergelijkingen uit te leggen? Wie is de man of vrouw die toch zo ongelooflijk staat te worstelen met het smartboard? En nu we er toch zijn… hoe is die ongebreidelde voorliefde voor blockchain eigenlijk ontstaan? Zomaar drie vragen waar je de komende tijd antwoord op zult krijgen tijdens het luisteren naar De ProfCast, een gloednieuwe podcast van faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI). 

Het is voor sommige studenten lastig voor te stellen, maar óók docenten hebben ooit eens in de collegebankjes gezeten. Ook zij zijn eerstejaars geweest die zich, af en toe, versuft hebben afgevraagd: heb ik wel de juiste keuze gemaakt? En ook zij hebben de druk van deadlines en tentamens gevoeld. Maar soms bekruipt je, op de een of andere manier, het gevoel dat zij lichtjaren van die wereld verwijderd zijn. ‘En om die kloof te dichten, hebben wij De ProfCast bedacht,’ legt mede-initiatiefnemer Tijs Ziere uit. ‘Doel van de podcast is om studenten meer bewust te maken van wie er nu voor de collegezaal staat. Op die manier hopen wij de onderlinge band te versterken.’

De ProfCast wordt gemaakt door een team van enthousiastelingen van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica. De techniek is in handen van Joy Blank en Thymo Boog. Meer informatie over onze wetenschappers en hun onderzoek vind je op de websites www.tudelft.nl/ewi en www.deprofcast.nl. Heb je vragen, opmerkingen of inspirerende suggesties – schroom dan niet te mailen naar communications-ewi@tudelft.nl. Wij zijn heel erg benieuwd!

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 De ProfCast

Thema door Anders Norén